Omega-3 Rybí olej s prírodným vitamínom E (250 ml)

 
Novinka Zväčšiť
 

Jedná lyžica zodpovedá až 5 kapsulám rybieho oleja. Obsahuje 5x toľko omega-3 mastných kyselín ako porcia sardiniek alebo lososa.

Dostupnosť Nedostupné
19 €    
Kód tovaru 1761
Značka GAL
Kategória Omega-3
 

Rybí olej s prírodným vitamínom E (250 ml)

 

Až 3475 mg Omega 3 v 10 ml.

 

Tento olej obsahuje celé spektrum omega 3 mastných kyselín v množstve až 3475 mg v 10 ml. Zároveň ide o dobre využiteľnú, prírodnú formu (a nie vo forme bežných, umelo konvertovaných etylesterov) s prírodnými tokoferolmi (vitamín E). Všetko tak, ako sa nachádza v našich kompletných potravinách. Vďaka vysokému prírodnému obsahu vitamínu E a (bezgáfrovému) extraktu z rozmarínu je produkt skutočne stabilný, neoxiduje rýchlo ako oleje bez vitamínu E, takže ho možno bezpečne použiť na dosiahnutie vysokých dávok príjmu EPA a DHA. Má len miernu rybiu chuť, ktorá je takmer celá prekrytá citrónovým olejom. Obsahuje aj prírodný vitamín E, ktorý zabráni oxidácii oleja a udrží ho stabilný. Jedná lyžica zodpovedá až 5 kapsulám rybieho oleja.

 

Liter nášho produktu obsahuje menej škodlivín ako jedna priemerná plechovka sardiniek. Jeho denná dávka (cca 10 ml) obsahuje 5x toľko omega-3 mastných kyselín ako porcia sardiniek alebo lososa. Inými slovami, môžete získať veľké množstvo omega-3 mastných kyselín, ale s neporovnateľne menším množstvom škodlivín, ako keby ste jedli ryby.

 

Dávkovanie: 1 polievková lyžica (10 ml) denne s jedlom. Môžte použiť aj na šaláty, hrianky, do jogurtov, alebo podľa ľubovôle, ale bez tepelnej úpravy. Dávku môžete rozdeliť aj na 1 lyžičku (5 ml) 2x denne.

 

Skladovanie: Chráňte pred svetlom, na suchom a chladnom mieste, najlepšie v chladničke. Trvanlivosť: Po otvorení skladujte v chladničke a spotrebujte do 3 mesiacov po otvorení.

 

Zloženie: čistený rybí olej, rastlinný výťažok bohatý na tokoferoly (vitamín E) (bez sóje), citrónový olej, prírodný antioxidant: výťažok z rozmarínu (bez gáfru).

 

Účinné látky

10 ml obsahuje

Omega-3 mastné kyseliny celkovo

3475 mg

EPA

1725 mg

DHA

1150 mg

ALA+DPA+SPA

600 mg

Prírodný vitamín E (zmes alfa-, beta-, gama- a delta- tokoferolov)

24 mg α-TE (200% RDA *)

*Odporúčaná denná dávka pre dospelú osobu

 

Hlavné výhody konzumácie rybieho oleja

 

Vymenovať všetky výhody konzumácie rybieho tuku, teda správny pomer omega-3/6, dostatočná hladina mastných kyselín EPA, DPA a DHA, je takmer nemožné. Najdôležitejšie výsledky potvrdené výskumom sú tieto:

 

Mozog a nervový systém:

 

Vplyv na náladu a podráždenosť.

Vplyv na v procesoch učenia a rozvíja inteligenciu.

 

Kardiovaskulárny systém:

 

Pomáha udržiavať pružnosť ciev, upravuje srdcový rytmus a hladinu cholesterolu.

 

Ďalšie priaznivé účinky:

 

Všeobecné protizápalové.

Má dobrý vplyv na očné kapiláry.

Pomáha udržiavať zdravé vlasy a pokožku.

V prípade vysokej hladiny EPA a DHA v krvi sa teloméra, ktorá chráni konce reťazca DNA, skracuje pomalšie, čo je v súčasnosti najpresnejší ukazovateľ dĺžky života.

 

O omega-3

 

Ideálny pomer omega-3 a omega-6 mastných kyselín je nevyhnutný pre správne fungovanie nášho organizmu. Zatiaľ čo omega-3 mastné kyseliny EPA a DHA produkujú látky podobné hormónom, ktoré zmierňujú zápal, látky, ktoré zápal zvyšujú, vznikajú pri nadmernej konzumácii omega-6 mastných kyselín. Väčšina najčastejších (tzv. civilizačných) chorôb vzniká v dôsledku chronického zápalu, ktorý výrazne zvyšuje samotné starnutie.

 

Obnovenie zdravého pomeru omega-3/6

 

Ľudia sú geneticky „navrhnutí“ na pomer omega-3/6 mastných kyselín blízky 1:1. Obsah tuku u našich predkov bol rovnaký ako u príslušníkov dnes žijúcich zdravších etnických skupín. Keďže len zriedka jeme morské ryby, no zároveň konzumujeme veľa rastlinných olejov (najmä slnečnicový olej) s vysokým obsahom omega-6, pomer medzi týmito mastnými kyselinami sa výrazne posunul smerom k omega-6 (1:8 – 1:32). To vyvoláva chronický zápal a ten môže byť zdrojom mnohých chorôb.

 

Najlepším riešením na obnovenie správneho pomeru je výrazne obmedziť konzumáciu potravín bohatých na omega-6, pravidelne jesť morské ryby alebo aspoň užívať kvalitné doplnky stravy s obsahom EPA a DHA.

 

Prečo väčšina rastlinných omega-3 olejov nie je dobrá?

 

Rastlinné oleje s obsahom omega-3 nie sú s výnimkou oleja z rias vhodné, pretože obsahujú kyselinu alfa-linolénovú (ALA) ako omega-3, nie EPA a DHA, ktoré sa však nepremieňajú, alebo len veľmi málo sa v ľudskom tele premieňajú na užitočné EPA a DHA mastné kyseliny.

 

Omega-3 živočíšneho pôvodu a získané z rias sú pre človeka najužitočnejšie. Rastlinná omega-3 (ALA), okrem toho, že sa len v malej miere dokáže transformovať na užitočné formy EPA a DHA, znižuje produkciu užitočnej mastnej kyseliny nazývanej kyselina dihomo-gama-linolénová, ktorá má tiež protizápalové účinky v našom tele. Keďže produkcia tejto rovnako dôležitej mastnej kyseliny sa znižuje aj nadmernou konzumáciou omega-6, je obzvlášť dôležité nekompenzovať omega-3 rastlinnými zdrojmi, ktoré sú zároveň bohaté na omega-6.

 

Prečo je tento rybí olej kvalitný?

 

Je vysokočistený, aby neobsahoval zdraviu škodlivé látky.

Vysoký obsah EPA a DHA.

Vysoká stabilita oleja a teda minimalizácia oxidácie omega-3 mastných kyselín v tele aj počas skladovania.

 

Je to tak pretože ide o purifikovaný rybí olej, stabilizovaný veľkým množstvom prírodnej zmesi tokoferolov (bežne známej ako komplex vitamínu E) a extraktu z rozmarínu bez gáfru. Výrobky z mäkkých želatínových kapsúl nie sú ekonomické a správny účinok sa cez kapsule dosiahne len veľkým množstvom kapsúl, preto je vhodnejšia lyžičková forma. O jeho jemnú chuť bolo postarané pridaním prírodného citrónového oleja.

 

Výrobca: GAL Vital SynergyTech, Maďarsko.

Objem: 250 ml

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole: